Blommor stulna från mammans grav: ”Förstår inte”

Publicerad 2018-04-26

Med en kärleksfull make och en engagerad dotter blir Ros-Marie Ericssons grav i Halmstad ofta ompysslad med blommor.

Men när maken Kent Ericsson, 69, kom till graven förra veckan var alla nyplanterade blommor borta.

– Att man kan gå upp på en kyrkogård och stjäla. Det förstår jag bara inte, säger dottern Pernilla Ericsson.

När 69-åriga Kent Ericsson kom till sin avlidne frus grav vid Västra kyrkogården i Halmstad märkte han att något inte stämde. De blommor som han omsorgsfullt planterat intill gravstenen var spårlöst försvunna, skriver Kvällsposten.

– Han gick runt där i nästan en och en halv timme för att titta om någon bara hade flyttat dem, säger Kents dotter Pernilla Ericsson till Aftonbladet.

”De har tagit alla min blommor”

Men när det blev klart att så inte var fallet tog Kent en bild och visade sin dotter som först inte alls förstod hur hon skulle tolka bilden.

– Först tänkte jag att han kanske lagt nya stenar. Men då tittade han på mig och sa: “nej, de har tagit alla mina nyplanterade blommor”.

Kent besöker ofta den stora kärleken Ros-Maries grav och sköter om platsen. Han och Pernilla har inte tidigare blivit av med något där.

– Men det är tydligen jättemånga som har drabbats av detta och jag blir så besviken och förbannad, säger Pernilla som lagt upp ett inlägg om händelsen på Facebook.

”Finns inte i min värld”

På det sociala nätverket får Pernilla mycket stöd och det framkommer alltså att de inte är ensamma om att ha varit med om den här typen av stölder.

– Jag har tänkt att det kan inte vara en normal människa som gör såhär. Det finns inte i min värld, säger hon och fortsätter:

– Min enda tanke är att det kanske är ligor som åker runt och säljer blommorna i andra städer. Det är väl ingen människa som skulle vilja ställa dem hemma hos sig och tycka att det känns bra.

Enligt kyrkogårdsförvaltningen i Halmstad är stölder inte ett vanligt förekommande problem även om det förekommer.

– Tyvärr händer sådana saker. Man kan tycka att detta inte skulle behöva förekomma på en kyrkogård. Det är sorgligt och tråkigt att det ska behöva hända. Men vi är ändå rätt förskonade. Många kyrkogårdar blir ju utsatta för vandalism, säger arbetsledaren Ann Holmberg till Kvällsposten.

Följ ämnen i artikeln