Här ska Häcken skrälla – mot mäktiga Spartak

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-20

Formtoppat Häcken hoppas på seger

Luzhniki Stadion tar in nästan 85 000 åskådare. Här ska Häcken i kväll möta storklubben Spartak Moskva i kvalet till Uefacupen.

På hemmaplan ångar BK Häcken på mot allsvenskan. Nu hoppas man att den fina formen ska hålla i sig även mot Spartak Moskva.

– Det här är den klart största matchen i klubbens historia, säger sportchef Carl Fhager till Punkt SE.

I går landade Häckens trupp i Moskva för att ladda upp inför kvällens Uefacupmatch. Bland annat genomförde man ett träningspass på anrika Luzhniki stadion där Champions League-finalen kommer att spelas i vår.

”Fantastisk upplevelse”

– Den är helt gigantisk. Det kommer bli en fantastisk upplevelse att spela här, säger Carl Fhager som samtidigt är ödmjuk inför den väntande uppgiften:

– Vi måste inse att det är ett av Europas storlag vi möter och att den sannolika utgången är att vi förlorar. Men en liten chans har vi förstås och den ska vi försöka ta, säger han.

Leder ligan

I Spartak Moskva finns en hel rad A-landslagsmän och man leder just nu den ryska ligan.

– De är dessutom otroligt starka på hemmaplan, säger Fhager.

Det lilla som talar för Häcken är en gryende höstform som hittills lett till fyra raka segrar i Superettan – tre av dom efter att man slog ut skotska Dunfermline i den andra kvalomgången.

– Hittills har det fungerat utmärkt att kombinera seriespel med Europa. Det har gett oss positiv energi, säger Carl Fhager.

Returmatchen spelas den 4 oktober.