Börjar varje dag med att ge komplimanger – till alla elever

Publicerad 2015-11-20

I Chris Ulmers klass har alla elever särskilda behov. Men en sak har de gemensamt – de börjar varje dag med att få individuella komplimanger av sin lärare.

Se videon som berört tiotusentals.

I läraren Chris Ulmers klassrum börjar varje dag med att varje elev får komma fram och få komplimanger.

Något som på kort tid lett till ökat självförtroende hos eleverna, vars diagnoser sträcker sig från autism till allvarliga hjärnskador.

Hyllas av tiotusentals

En Facebookvideo som visar dagsrutinen har på bara några dagar delats av över 32 000 personer.

Till en liten kille säger han:

– Jag älskar att ha dig i min klass. Jag tycker att du är rolig. Du är en fantastiskt bra fotbollsspelare. Alla dina klasskompisar tycker om dig.

Vill öka kunskapen

Videon ligger uppe på Facebooksidan ”Special Books by Special Kids”, vilken Chris startade efter att först ha försökt få en bok om barnen utgiven, men gång på gång misslyckats.

– Jag har 50 avslag på mitt kylskåp som håller mig motiverad, säger han enligt ABC News.

Boken som han hoppas kunna ge ut handlar om varje unik elev. Syftet är att minska okunskapen kring barn med speciella behov. Innehållet är framtaget i samarbete med eleverna och deras föräldrar.

I ett Facebookinlägg skriver han:

”Det är så viktigt att fler får ta del av och lära sig om barnens olika diagnoser och vad det innebär att ha speciella behov. Jag hoppas att uppmärksamheten kring den här videon gör att fler hittar till sidan och vår blogg. Videon med komplimanger är bara en liten del av allt det vi gjort och lagt upp på Facebook.

Det här är en fantastisk chans för oss att kunna göra skillnad. Ta några få minuter och lär dig förstå mina elever och vänner”.

Följ ämnen i artikeln