Nya intressanta tips i olöst dubbelmord

Publicerad 2015-10-29

Polisen ska topsa fler i jakten efter gärningsmannen

Polisen har fått in flera nya och intressanta tips om dubbelmorden i Linköping, efter att Brottscentralen uppmärksammade ärendet.

Åtminstone ett av tipsen är prioriterat.

– Vi jobbar med tipsen nu och kommer att topsa några nu, säger Jan Staaf, kommissarie.

Det elva år gamla dubbelmordet i Linköping, då 57-åriga Anna-Lena och 8-årige Mohammed brutalt knivdödades gäckar polisen. Oron hos Linköpingsborna är fortfarande närvarande.

Förra veckan tog Aftonbladets kriminalprogram Brottscentralen upp fallet på årsdagen av den fruktansvärda händelsen. Efter det har flera nya och intressanta tips kom in till polisen.

”Ett tiotal tips”

– Vi har fått in ett tiotal nya tips, allt från namngivna personer till uppgifter och teorier. Vi är glada över att allmänheten vill hjälpa och berättar det de vet. Vi märker att flera väljer att höra av sig nu, de verkar tänka ”att eftersom ingen är gripen än så måste jag berätta det jag vet”, säger Jan Staaf kommissarie i Linköping och förundersökningsledare gällande det här fallet, till Brottscentralen.

Några av dessa är mer intressanta och prioriteras.

Dubbelmördaren lämnade flera spår efter sig, bland annat mordvapnet och dna-spår, men man har inte lyckats hitta gärningsmannen. Trots att polisen ”mass-topsat” unga män som bott i närområdet har man inte kommit till något genombrott.

”Det vet vi om mördaren”

– Trots att det är elva år sedan det hände har vi en hög med tips, vissa prioriteras.

Vilka tips prioriteras, vill man ju veta?

– De namngivna personer som flera lämnar tips om, och de namngivna som stämmer överens med det vi vet om gärningsmannen. Så som ålder, utseende och är eller var nikotinist, säger Jan Staaf.

Se mer i kvällens Brottscentralen som direktsänds på aftonbladet.se  klockan 20-21.

Följ ämnen i artikeln