Trump efter debatten: ”Det var inte rättvist”

Uppdaterad 2015-12-18 | Publicerad 2015-12-16

LAS VEGAS. Under debatten föreföll han snudd på rasande på Jeb Bush.

Efteråt är Donald Trump mer överseende.

– Jag hade gjort likadant om jag befunnit mig i samma situation, säger den förmögne tv-kändisen under mediakaoset i ”spinrummet”.

Donald Trump visar sig sällan i det så kallade spinrummet efter debatterna med sina motståndare i det republikanska primärvalet, men på The Venetian i Las Vegas i natt höll han hov för den församlade mediahopen – måhända för att mildra effekterna av det faktum att han föreföll så grinig under ett par infekterade ordväxlingar med Jeb Bush.

Efteråt är han också betydligt mildare i sina omdömen om den förre Florida-guvernören.

– Han måste ju göra så där, han måste angripa mig. Jag har 41 procent av väljarstödet och han tre, säger han medan han poserar med hustrun Melania och några av sina barn.

– Jag hade absolut gjort likadant om jag befunnit mig i samma situation.

”Jag tänker vinna”

”The Donald” passar dock på att ge Wolf Blitzer och de övriga debattledarna från CNN bister kritik.

– Det var Trump hit och Trump dit, de försökte bussa alla andra på mig. Jeb också. De ville hela tiden leda honom till attacker mot mig. Det var inte rättvist och inte vänligt, menar han.

Sedan upprepar han löftet att inte iscensätta en egen kampanj om han skulle förlora primärvalet.

– Jag vill vinna, jag tänker vinna. Men jag är republikan och kommer att stanna kvar i partiet oavsett vad som händer. Skulle någon annan mot förmodan vinna stödjer jag den personen, försäkrar han.