Här är läsarnas bilder efter stormen Gorm

Uppdaterad 2016-02-21 | Publicerad 2015-11-30

Hanna: ”Takpannor kom flygande”

En cykel flög upp i ett träd.

Studsmattor studsade över på grannens tomt.

Takpannor slungades in i vindrutor.

Stormen Gorm slog till med orkanstyrka under söndagen. Här är läsarnas bilder och berättelser.

Tusentals människor i södra Sverige togs bokstavligt talat med storm av Gorm när den slog till under söndagskvällen.

SMHI uppmanade personer att hålla sig inomhus och inte ge sig ut på vägarna onödan eftersom risken var stor för att lösa föremål skulle flyga runt. Till exempel studsmattor.

– Vår studsmatta är som borttrollad av Houdini. Blir till att ut och jaga den. Hoppas den inte tagit sönder något hos någon annan, skriver Johan som inte är den enda vars trampolin tagit ett skutt.

”Jag blev så paff”

Carolina Karlsson var ute och cyklade i Norre katts park i Halmstad i morse där tolv stora träd hade fallit – och en blå cykel satt sig i en klyka.

– Jag blev så paff att jag var tvungen att stanna och fotografera. Jag trodde först att någon hade satt fast den där, säger Carolina.

Hemma hade hon förankrat utemöblerna på altanen. En blomkruka fick sätta livet till. Grannens hade däremot mindre tur och höll på och fäktade med armarna för att få fast ett fönster som lossnat.

Flera hörde av sig till Aftonbladet om fönsterrutor som bågnade i den hårda vinden, som i stunder uppgick till över 33 meter per sekund i byarna.

– Jag trodde mina fönsterrutor skulle explodera av de hårda vindarna, sov knappt av allt brakande ute, skriver Sofia från Helsingborg som hade en tuff natt.

”Trafikverket har kommit!”

Jasmine kunde inte komma hem efter att stormen fällt träd över vägen. Efter flera timmar blev hon räddad.

– Efter att inte ha kunnat komma hem på grund av nedfallna träd, som ledde till att vi fick ta en annan väg, som sedan ledde till att vi blev fast i skogen, har vi äntligen blivit hittade i skogen och Trafikverket har kommit!

– Pappa skulle hämta mamma från jobbet och mig från staden. Det slutade med en sju timmar lång strandsättning mellan Rössjön och Västersjön utanför Ängelholm, skriver Jasmine.

Stormen var som värst runt midnatt på söndagskvällen, vilket Hanna fick erfara och undkom med blotta förskräckelsen.

– Jag var på väg hem från jobbet 22.20 när takpannor kom flygande och krossade min vindruta och hela bakrutan. Tur att jag satt i bilen annars hade jag varit död! Gissar att försäkringsbolagen blir helt nedringda i dag, skriver hon.

Följ ämnen i artikeln