Här är kungahusets nya familjebild

Uppdaterad 2015-07-09 | Publicerad 2015-05-17

Nu får svenska folket lära känna nya ansikten.

Efter lysningen släppte kungahuset en ny bild på den växande familjen.

Som bilden visar tar Sofia Hellqvists närmaste nu plats på familjeporträttet.

Under lördagen ägde lysningen mellan prins Carl Philip och Sofia Hellqvist rum.

Efter gudstjänsten bekräftade riksmarskalken att den blivande hustrun blir prinsessa och hertiginna av Värmland i samband med bröllopet den 13 juni.

Bara timmar efter lysningen släppte kungahuset, via den officiella Facebooksidan, en bild på hela familjen.

Bilden togs mellan gudstjänst och lysningsmottagning i samband med en lunch i prinsessan Sibyllas våning på Kungliga slottet.

Svärmor vid prinsens sida

Hela kungafamiljen, med Carl Philip och Sofia i mitten, poserade inför kameran. Bredvid Carl Philip satt den blivande brudens föräldrar Marie och Erik Hellqvist. De är gifta och lever tillsammans i en villa i Älvdalen. Marie, tidigare kommunpolitiker, arbetar som marknadsförare och hennes make är jobbcoach.

Sofias lillasyster Sara och hennes sambo Oskar Bergman ställde sig bredvid Chris O'Neill, högst upp till höger i bild. Sara Hellqvist är kriminolog och har kallats för ”familjens GW”.

Lina Hellqvist, bredvid sin sambo Jonas Frejd, den äldsta i syskonskaran, fick den stora äran att inta position bredvid kronprinsessan Victoria. Lina Hellqvist arbetar på välgörenhetsorganisationen Project playground, som Sofia var med och grundade.

Självklart var även kung Carl XVI Gustaf, drottning Silvia, prinsessan Madeleine, prins Daniel och de yngsta prinsessorna Estelle och Leonore även med på fotograferingen.

Följ ämnen i artikeln