Skjutning vid grillrestaurang – en död och två skadade

Publicerad 2023-05-18

Flera personer sprang in på en grill i Rågsved i natt och öppnade eld, enligt uppgifter till Aftonbladet.

En man i 20-årsåldern har dött och två personer är skadade.

Fem personer har anhållits misstänkta för mord och mordförsök.

Strax innan midnatt i natt hördes ett flertal höga smällar vid Rågsved i södra Stockholm.

Flera personer hade då stormat en grillrestaurang och avlossat skott innan de kort därefter flydde från platsen, enligt uppgifter till Aftonbladet. En person ska ha lämnat på en elsparkcykel och en annan ska ha setts springa från platsen.

Vittnen uppger att det var kaotiskt på platsen.

– Jag hörde att det inte var fyrverkerier, utan det lät som pistolskott. Det var skarpa smällar som kom onaturligt, säger vittnet.

Ett stort antal polispatruller larmades till området. På plats hittades tre personer i 20-årsåldern skadade – samtliga med kopplingar till ett kriminellt nätverk i Stockholm, enligt uppgifter.

I samband med att polisen kom fram ska de ha utfört livräddande åtgärder på en av de skadade. Personerna fördes till sjukhuset, men senare under natten meddelade polisen att en av de unga männen hade dött av sina skottskador.

Den andra personen uppges ha allvarliga skador och den tredje är lindrigt skadad.

”Poliser med vapen sprang”

En stor polisinsats inleddes därefter för att hitta de misstänkta gärningspersonerna. Rågsveds torg har spärrats av och polishelikoptrar har flugit i området.

– En flyger ganska högt och den andra flyger lågt. Den andra, en ambulanshelikopter, har landat och lyft igen, säger ett vittne.

Utöver helikoptrarna vittnar den boende om ett enormt pådrag.

– Flera poliser med vapen sprang på en innergård här i närheten.

Polisen beslutade också om att hindra tunnelbanan från att stanna i Rågsved under natten. Senare under natten greps fem personer i närområdet till där skjutningen skedde.

– De personerna är gripna misstänkta för inblandning till mord respektive mordförsök, säger Mats Eriksson, presstalesperson för Stockholmspolisen.

Under morgonen anhölls de fem misstänkta personerna för mord och mordförsök.

En stor polisinsats pågår just nu i Rågsved i södra Stockholm.