Kraftig explosion vid bostadshus

TT

Publicerad 2024-03-25

En kraftig detonation inträffade natten mot måndagen vid en port till ett bostadshus i Norrköping.

En kraftig detonation inträffade vid ett flerfamiljshus i Norrköping natten mot måndag. På bilder från platsen syns hur en dörr lossnat och fönsterrutor i fastigheten krossats.

– Det är en entré till ett åttavåningshus som har fått rejäla skador. Bland annat har innertaket rasat, säger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson.

Ingen person kom till fysisk skada. De boende blev inrymda och ombedda att stanna i sina bostäder under natten. Strax innan klockan halv åtta på morgonen hävde polisen avspärrningarna på platsen.

Under natten spärrade polisen av ett större område och knackade dörr för att samla in vittnesuppgifter. Nationella bombskyddet kallades in för att undersöka platsen.

Norrköping har under det senaste året drabbats av flera grova brott såsom flera sprängningar och skjutningar. Det är ännu oklart om nattens explosionen har kopplingar till gängkriminalitet, enligt polisen.

– Det är för tidigt att säga men det vi kan se är att nattens händelse går in i vår konfliktbild i Norrköping. Det finns flera pågående konflikter i staden just nu, men som jag inte vill gå närmare in på på grund av förundersökningssekretess, säger lokalpolisområdeschef Frida Braf.

Händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse. Ingen misstänkt har frihetsberövats.