Häxa drar trollkarl inför rätta

Publicerad 2015-10-28

Christian Day

En kvinna som menar att hon är en häxa har polisanmält en självutnämnd trollkarl.

Trollkonstnären ska under tre år ha trakasserat henne över telefon och på internet.

I dag möts de två, som tidigare försökt bota Charlie Sheen, i rätten.

75-åriga Lori Sforza driver en häxkonst-butik och är ledare för en hednisk kyrka i småstaden Salem i den amerikanska delstaten Massachusetts.

Hon har dragit den självutnämnda trollkarlen och häxmästaren Christian Day, enligt hans egen hemsida världens mest kända trollkarlar, inför rätta eftersom han enligt henne har trakasserat henne under tre års tid, rapporter nyhetsbyrån AP.

Day, 45 år, anklagas för att från ett privat nummer ha ringt och svurit åt Sforza, samt ha skrivit elakt om henne i sociala medier.

– Hon blir trakasserad, störd och förföljd, säger Sforzas advokat Fiore Porreca, som i arbetssammanhang kallar sig Lori Bruno.

Försökte bota Sheen

Sforza menar att hennes verksamhet har skadats av förföljelsen, berättar Porreca. På sin hemsida beskriver Sforza att hon bland annat är synsk och att hon är släkt med italienska häxor som botade människor som drabbades av pesten under medeltiden.

Christian Day och Lori Sforza var en gång i tiden kompanjoner och skapade rubriker under 2011 då de tillsammans utförde besvärjelser för att bota skådespelaren Charlie Sheen, som under en tv-intervju kallat sig för en vatikansk lönnmördar-magiker.

Småstaden Salem är känd för sina ockulta kulturyttringar med bland annat många häxkrafts-butiker. Bakgrunden är 1692 års häxprocesser i vilka 19 personer dömdes till dödes för samröre med Satan.

Följ ämnen i artikeln