Nu blir tv-succén tidning – premiär i dag!

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-15

Efterlystprofilerna Hasse Aro och Leif GW Persson har vuxit ur tv-rutan.

Och tar nu plats i din nya kriminaltidning.

– Vi har länge funderat på en kriminalbilaga och det här är väldigt passande, säger Aftonbladets bilagechef Marica Finnsiö.

Efter 19 år med tv-programmet ”Efterlyst” växer nu tittarsuccén till att också bli tidning.

Med början i dag kan Aftonbladets läsare köpa den nya månadsbilagan med samma namn.

– Kriminaljournalistik är ett kärnområde för kvällstidningen och ”Efterlyst” har blivit en institution, säger Aftonbladets chefredaktör Jan Helin.

Tittarna kan som vanligt se programmet på onsdagkvällar i TV3. Programledaren Hasse Aro får en nyckelroll även i tidningen – som senior reporter.

– Intresset för den här typen av material har ökat. Nu kan vi fördjupa oss och göra saker som vi inte kan i tv-programmet, säger Hasse Aro.

Läsarna får längre spännande reportage om ouppklarade brott och Leif GW Persson kommer att svara på ännu fler sms-frågor än i tv-programmet.

– ”Efterlyst” har ett unikt sätt att berätta om brott och brottsbekämpning. Det finns ett stort samhällsengagemang. Det här blir en riktigt bra bilaga, säger Jan Helin.

”Kul att vi törs satsa”

Nysatsningen görs i en tid när kris och lågkonjunktur är dagliga tidningsrubriker.

– Det är lite otippat, men roligt. Det känns kul att vi törs satsa trots att alla tävlar om att dödförklara tidningsbranschen, säger Jan Helin.

Aro, Helin och Finnsiö är alla nöjda med första numret.

– Jag tror att läsarna kommer gilla tidningen. Det är Sveriges största tidning tillsammans med landets största kriminalprogram, säger Finnsiö.

68 sidor för bara 15 kr

Tidningen produceras i samarbete mellan Efterlystredaktionen och Aftonbladet. Den säljs med Aftonbladet en torsdag i månaden med början i dag.

Det blir 68 sidor läsning för 15 kronor och ytterligare ett sätt för allmänheten att lösa brott.

– Det vore väl inte så tokigt om vi kunde lösa Palmemordet så här i elfte timmen, säger Hasse Aro.