Visade drömresa på Instagram – greps med 100 kilo kokain

Publicerad 2016-09-07

De drack från kokosnötter på paradisstränder, bar dyra smycken och åkte beach buggy i öknen.

Men de två kanadensiska tjejernas drömresa fick ett plötsligt slut i Australien – när gränspolisen upptäckte att deras resväskor var fyllda med nästan 100 kilo kokain.

Tjejernas drömliv har dokumenterats på Instagram, där man har kunnat följa deras resor till bland annat Bermuda, Chile, Ecuador, Colombia och Peru. CNN rapporterade först om fallet.

På en bild sitter 23-åriga kanadensiskan Melina Roberge i bikini på en strand på Tahiti och dricker vatten ur en kokosnöt. På en annan åker hon beach buggy i en öken i Peru.

Den sista bilden hon och vännen och landsmaninnan Isabelle Lagacé, 28, lagt upp är tagen på Tahiti förra torsdagen. För när de reste vidare och la till med sin segelbåt i Sydney, Australien, upptäckte gränspolisen vad de hade i sina resväskor: 95 kilo kokain – värt runt 200 miljoner kronor på gatan i Australien.

I ett pressmeddelande konstaterar polisen att tjejerna ”inte hade mycket utrymme för rena underkläder eller extra tandborstar”.

Kan dömas till livstid

Roberge och Lagacé greps tillsammans med en man, 63-årige Andre Tamine.

De tre kommer att åtalas för import av narkotika av ett kommersiellt värde, vilket kan ge dem livstidsstraff.

Australiska polisen uppger också att tillslaget mot dem var ett resultat av ett internationellt samarbete mot smugglarsyndikat. Där har bland annat tjejernas hemland Kanada varit med, liksom USA och Nya Zeeland.

Rättegången väntas ta mellan 12 och 18 månader att slutföra.