Åtta till sjukhus efter olycka på E18

Uppdaterad 2012-07-22 | Publicerad 2012-07-21

Tvååring allvarligt skadad

Fyra bilar är inblandade i en trafikolycka på E18 i höjd med Hummelsta utanför Enköping.

En tvååring fick allvarliga skador.

– Hon kunde inte andas i början, säger Osama Abdulhadi som var med i olyckan.

18-årige Osama Abdulhadi satt i den första bilen som krockade på E18. Just nu är han på Västerås lasarett med sin mamma som chockades svårt i olyckan.

– Jag körde på vägen när en bil framför mig försökte svänga vänster på ett ställe där man absolut inte får göra det, säger han.

Osama Abulhadi ställde sig på bromsen men körde in i bilens vänstersida. Kort därefter krockade ytterligare två bilar i hög hastighet.

– I en av bilarna fanns en tvåårig flicka. Först andades hon inte och var medvetslös men sen började hon skrika, säger han.

Vände vid katastroföverfart

Enligt polisen ska olyckan ha inträffat då en bil försökte vända vid en katastroföverfart, en vändplats tänkt för utryckningsfordon.

– Bilen ska då ha krockat med en annan bil. Sedan har ytterligare bilar inte hunnit bromsa, säger Markus Thuresson vid polisens länskommunikationscentral i Uppsala.

Sammanlagt var fyra bilar inblandade i olyckan. Tre ambulanser och en helikopter var på plats.

Allvarliga skador

Två personer, en tvååring och en man i 60-årsåldern fördes med helikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Enligt sjukhuset har tvååringen allvarliga skador och vårdades fortfarande på söndag eftermiddag på intensivavdelningen.

60-åringen vårdades för allvarliga skador.

De andra personerna ska ha klarat sig utan skador.

Fyra personer fördes med ambulans till Västerås lasarett och två personer fördes till sjukhus i Enköping.

Två körfält var avstängda i riktning mot Västerås och ett körfält var avstängt i riktning mot Enköping. Trafiken rullar nu på som vanligt igen.

Larmet om olyckan kom till polisen klockan 16.45.