Hittade blod i lastbilshytten

Uppdaterad 2012-02-26 | Publicerad 2012-02-25

”Poliser sköt mot mystisk lastbil - kan ha träffat föraren"

Poliserna blev påkörda av en lastbil och öppnade eld med sina pistoler.

Nu har kriminaltekniker hittat blod i hytten.

 – Vi vet inte om det kommer från en skottskada, eller om glassplitter som ligger bakom, säger Thomas Ginghagen vid Örebropolisen till TT.

Strax före klockan sex i går morse befann sig en polisbil i Bofors industriområde i Karlskoga. De upptäckte en mystisk lastbil med minst två män i hytten.

De beslutade sig för att kontrollera lastbilen.

”Känner sig trängda”

Lastbilen fortsätter en bit gör en u-sväng och kör sedan rakt mot poliserna och rammar polisbilen.

– Då känner sig poliserna så tränga att de skjuter verkanseld mot den för att få stopp på den. Men den stannar inte, säger Mats Nyhlén på polisen i Örebro.

I går uppgavs att poliserna rammats två gånger av lastbilen - men idag korrigeras uppgifterna och nu säger polisens talesman Thomas Ginghagen att de bara blev påkörda en gång.

Lastbilen hittas en stund senare cirka 800 meter från platsen ute på genomfartsleden genom Karlskoga, knappt hundra meter från en Statoilmack.

Försvann från platsen

Men det fanns inga spår av de misstänkta männen i bilen och efterspaningar med polishund har inte gett något resultat.

– Det finns heller inga skadade som passar in på bilden på sjukhuset i Karlskoga, sa Mats Nyhlén i går.

I går fanns det enligt polisen inget som tydde på att männen i lastbilen skulle ha träffats av skotten.

Men i dag har polisen tekniker hittat blod i kupén.

– Vi vet inte om det kommer från en skottskada, eller om glassplitter som ligger bakom, säger Thomas Ginghagen vid Örebropolisen till TT.

Kan ha avbrutit inbrott

Samtidigt försöker nu utredarna kartlägga vilka männen i bilen kan ha varit och vad de gjorde i Bofors industriområde tidigt på lördagsmorgonen.

En av polisens teorier är att de skulle använda lastbilen för att stjäla ett släp – en annan att de avbröts i ett inbrott.

– Upprinnelsen till det här kan vara ett inbrott eller inbrottsförsök. Det finns mer eller mindre känsla industrier i det här området som sysslar med olika former av vapentillverkning.