Biden besökte Louisiana efter stormen Ida

TT

Publicerad 2021-09-03

President Joe Biden lyssnade till Louisianas guvernör John Bel Edwards under en genomgång av arbetet med att hantera skadorna som orsakats av stormen Ida.

Desperata människor i nordöstra USA togs på sängen av orkanen Idas enorma vattenmängder.

President Joe Biden besökte Louisiana i södra USA – som först drabbades – under fredagen för att informera sig om arbetet efter stormens framfart.

Bilderna är som hämtade ur en skräckfilm: Lägenheter och tunnelbanestationer som blivit helt vattenfyllda. Gator som förvandlats till gyttjebanor. Chockade invånare som letar igenom vattenskadade leksaker och bråte.

Att ovädret Ida, som tidigare i veckan dundrade in över Louisiana som en orkan, skulle ha så mycket kraft när det nådde New York och andra städer i nordöstra USA var det få som trodde. Minst 46 människor har hittills rapporterats omkomna i nordöstra USA, och flera människor saknas fortfarande.

Förödelsen är också enorm i Louisiana i södra USA, där Ida drog in in tidigare i veckan. Minst nio människor har dödats där, en miljon abonnenter förlorade ström och 600 000 blev utan dricksvatten.

USA:s president Joe Biden besökte delstaten under fredagen för att bland att träffa guvernör John Bel Edwards och informera sig om räddningsinsatserna i det hårt drabbade La Place, som ligger väster om New Orleans.

– Den här stormen har varit otrolig, inte bara här utan på hela östkusten, sade Biden under ett möte med myndighetsrepresentanter.