Kommunpolitiker (M): Coronaviruset kan vara ett biologiskt vapen

Uppdaterad 2020-04-15 | Publicerad 2020-04-14

Fereshteh Jalayer är moderat politiker i Region Värmland.

Enligt henne är det inte omöjligt att coronaviruset är ett biologiskt vapen.

– Du kan bara söka om biologiska vapen på Google. Då får du fram ganska mycket, säger hon.

Fereshteh Jalayer är ledamot i regionfullmäktige i Värmland för Moderaterna. Hon jobbar även som biomedicinsk analytiker och har, enligt henne själv, läst många olika studier om coronaviruset.

Hon håller inte för otroligt att coronaviruset är ett biologiskt vapen. 

– Jag har läst väldigt mycket olika artiklar om ebola, sars och fågelinfluensan. När man jämför coronaviruset med de andra virusen finns det en del tveksamheter. Det är viktigt att man tar in helhetsperspektivet, säger hon.

Kommunpolitikern Fereshteh Jalayer (M), publicerade ett facebookinlägg där hon skrev ”Är corona ett biologiskt vapen skapat av Kina?”

”Borde vara mer öppna”

Under tisdagen publicerade hon ett inlägg på Facebook där hon skrev ”är corona ett biologiskt vapen skapat av Kina?”.

Till Aftonbladet poängterar hon att det är en fråga hon ställer.

– Det jag vill är att man verkligen ifrågasätter det här viruset och tittar på alla olika möjligheter. Det kan inte vara omöjligt att det är ett biologiskt vapen. Det är möjligt att skapa det här, säger hon.

Tror du ditt inlägg och dina åsikter kan sprida rädsla?

– Det handlar inte om rädsla, utan om medvetande. Vi borde vara mer öppna och prata om att det finns andra hypoteser. Du kan bara söka på biologisk vapen på google. Då får du fram ganska mycket, säger hon.

Enligt Fereshteh Jalayer kan det det vara så att Kina vill ha mer makt.

– Det är intressant att viruset har kunnat sprida sig i 150 länder, men varit begränsat i Kina. Det har inte varit samma spridning i Peking och Shanghai som i Wuhan.

Moderaterna tar avstånd

Stina Höök är ordförande i Moderaterna Värmland. Hon blir förvånad när Aftonbladet frågar om ämnet.

– Oj! Det här måste jag kolla upp. Det här har jag inte hört talas om. 

Hon tar avstånd från Fereshteh Jalayers coronateorier.

– Jag behöver kolla upp vad hon menar och varför hon har uttryckt det här. Men självklart är det här inte någon officiell åsikt inom partiet, säger hon.

Efter samtalet har Fereshteh Jalayer valt att ta bort sitt inlägg på Facebook. Enligt henne beror det på att hon inte har någon privat Facebooksida och att det lätt kan bli missuppfattningar.


PODD Så hårt kan coronaviruset slå mot svenska jordbruket

Sveriges bönder kan drabbas hårt av coronakrisen när säsongsarbetare från utlandet inte har möjlighet att ta sig hit. Arbetslösheten ökar lavinartat i landet och frågan är om de som blivit permitterade borde få jobb inom lantbruket? Vilket är det värsta scenariot vi står inför? Det tar vi upp i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen


Läs mer om coronapandemin