Köpte magoperation på nätet – hamnade på skräckklinik

Uppdaterad 2016-03-16 | Publicerad 2016-02-15

”Det var som att vara ett djur på en slaktbänk”

Tonje Wiggen nappade på ett erbjudande om en magoperation på nätet. Men direkt efter att ha kommit in på kliniken i centrala Stockholm insåg hon att något var fel.

– De tog ingen hänsyn, det var som att vara ett djur på en slaktbänk, säger hon i TV3:s program Skönhetsfällan.

Tonje Wiggen.

Tonje Wiggen, 46, drömde om att fixa till nederdelen av magen som hon kände hade blivit hängig efter två barnafödslar. Efter att ha sett ett erbjudande på en plastikoperation på nätet bestämde hon sig för att slå till.

– Det verkade vara en bra klinik. Den låg på en prestigefull plats i Stockholm och jag tänkte att det här ser bra ut, säger Tonje Wiggen när Aftonbladet träffar henne.

Grät och bad om bedövning

Men när det var dags för operationen tog det inte lång tid innan hon förstod att något var fel. Personen som skulle operera henne visade sig inte vara någon plastikkirurg, utan en allmänläkare. Hon fick inte något att skyla sig med utan tvingades gå helt naken mellan olika rum och förbi receptionen.

Operationen skulle ske med lokalbedövning – men det gjorde fortfarande ont. Hon grät och bad om något som kunde lindra smärtan, men läkarna sa att de inte kunde ge henne mer bedövning.

I operationssalen fanns flera personer som inte hade någon medicinsk kompetens, bland annat en av receptionisterna.

– Två av killarna skrattade åt mig. De sa ”haha, hade du betalat femtusen kronor extra hade du fått narkos”, säger hon till Aftonbladet.

Experterna som medverkar i TV3:s program reagerar starkt på Tonjes historia.

– Upplägget som hon har varit med om är fullständigt makabert, säger Per Windh, specialist i plastikkirurgi, i programmet.

Har anmält kliniken

Nu har Tonje anmält kliniken till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo.

– Det var en mardröm som jag inte vill att någon ska behöva uppleva, säger hon.

Programmet sänds i TV3 i kväll, måndag 15 februari, klockan 21.00.