Två män häktade misstänkta för våldtäkt på Arlanda

Publicerad 2018-04-02

Två män, 19 och 23 år, häktades i helgen på sannolika skäl misstänkta för våldtäkt på två unga kvinnor.

Våldtäkten ska ha skett i ett hotellrum på Radisson Blu på Arlanda förra helgen.

– Han förnekar brottsmisstanken och menar att han inte gjort det som påstås. Han menar att det varit ömsesidigt, säger 19-åringens advokat Roland Malm.

Det var natten mot söndag 31 mars som hotellpersonal på Radisson Blu på Arlanda Sky City, enligt Aftonbladets uppgifter, slog larm om en misstänkt våldtäkt på ett av hotellrummen.

Polisen hade tidigt en uppfattning om vem eller vilka som misstänktes för brottet. Enligt Aftonbladets uppgifter kunde de misstänkta spåras via check-in-listan.

Det ska röra sig om två unga kvinnor som utsatts. Det finns misstänkta men ingen är gripen i nuläget, sa Ida Abrahamsson, förundersökningsledare vid polisen Stockholm Nord till Aftonbladet under förra söndagen.

Nekar till brott

I onsdags greps och anhölls två misstänkta och i lördags häktades de av Solna tingsrätt.

Förhandlingen hölls bakom lyckta dörrar och de båda misstänkta gärningsmännen, 19 respektive 23 år gamla, nekar till brottsmisstankarna.

19-åringen företräds av advokat Roland Malm.

– Han förnekar brottsmisstanken och menar att han inte gjort det som påstås. Han menar att det varit ömsesidigt, säger Roland Malm.

– Han kom in frivilligt när polisen ringde efter honom, då kom han in till stationen, fortsätter han.

Männen har inga domar på sig sedan tidigare. Åklagare, målsägarbiträde och försvarare har varit fåordiga om den misstänkta våldtäkten med hänvisning till förundersökningssekretessen.

– Jag har inga kommentarer, säger advokat Anna Björklund som företräder 23-åringen.

Ärendet hanteras av Riv, polisens specialgrupp som har hand om våldtäktsutredningar.

Följ ämnen i artikeln