Vilda protester mot ’bra möte’

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-26

Protester När Israels premiärminister skulle möta Storbritanniens Gordon Brown möttes han av hundratals demonstranter som protesterade mot Israels bosättningar.

LONDON. När Netanyahu kom till London i går möttes han av protester. Ett hundratal demonstranter hade samlats utanför Downing Street.

– Stoppa ockupationen av Gaza, skrek de.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu kom till London för att träffa den brittiska kollegan Gordon Brown. I dag träffar han USA:s sändebud i Mellanöstern, George Mitchell, och på torsdag reser han till Tyskland för att träffa Angela Merkel.

Enligt Daily Telegraph ska Netanyahu under press från USA vara beredd att frysa alla nybyggnationer i de judiska bosättningarna på Västbanken under ett års tid.

Svarade undvikande

Men det var inget det talades konkret om på presskonferensen efter samtalen mellan Netanyahu och Brown.

– Vi har haft ett bra samtal. Jag är lika realistisk som någonsin, men mer optimistisk än förut, sa Brown.

Han kallar bosättningsfrågan för en ”barriär mot fred i Mellanöstern”.

– Jag blir mer och mer övertygad om att det finns en genuin vilja att göra framsteg, att en frysning av sådana aktiviteter skulle innebära ett meningsfullt steg mot normalisering från Arabstaterna.

Netanyahus kommentar var undvikande:

– Vi anstränger oss hårt för att få fart på fredsprocessen och nå fred. Vi hoppas kunna komma vidare de närmaste veckorna och månaderna.