Simonyi ska festa i rymden

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-04-08

Världens femte rymdturist har lyft mot skyarna.

Ivägvinkad av hushållsgurun och svindlerskan Martha Stewart.

– Han är väldigt vältränad, säger hon.

bjuder på middag Under sina 13 dagar i rymden ska Charles Simonyi studera strålning och organismer. Samt bjuda de andra på en festmåltid.

Raketen lyste upp den kazakiska himlen i går när Microsoft Word-grundaren och miljardären Charles Simonyi, 58, sköts upp i rymden tillsammans med två kosmonauter.

Simonyi har betalat 170 miljoner kronor för den 13 dagar långa resan. Han ska mäta strålning och studera organismer på rymdstationen.

Martha Stewart på plats

Men nästan lika stor uppmärksamhet har miljardären fått på grund av sin relation till Martha Stewart, 65. Rykten säger att de två har ett romantiskt förhållande, enligt AP.

Hon var på plats i Kazakstan för att vinka av honom och dagen innan avresan spenderade de tillsammans – dock med en glasruta emellan för att Simonyi inte skulle riskera att utsättas för baciller.

– Han är på utmärkt humör. Han är i form och är väldigt vältränad, säger Martha Stewart till AP.

Rymdfest på torsdag

Simonyi släpper inte taget om sin hushållsguru bara för att han ger sig ut i rymden. Martha Stewart har komponerat en lyxmåltid som Simonyi ska bjuda sina medresenärer på under en planerad rymdfest på torsdag.

Jill Sjölund

Följ ämnen i artikeln