Avvikelser på två barer – vid trängselkontroll

Av: Robert Rosén

Publicerad:
Allsvensk premiär har lockat många till sportbarerna.
Foto: Thomas Johansson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Allsvensk premiär har lockat många till sportbarerna.

Sportbarerna var i fokus för miljöförvaltningens trängselkontroller i förra veckan.

Då hade ett par avvikelser – och kommer att kontrolleras igen.

– Vi besökte sju sportbarer förra måndagen och det var avvikelser på två stycken, säger David Lindsjö, enhetschef på miljöförvaltningen.

Vid den gångna veckans trängselkontroller på uteserveringarna i Malmö fokuserade miljöförvaltningen på sportbarer samt restauranger och kaféer vid Värnhem.

Av de 15 verksamheter som inspekterades var sju stycken sportbarer, som fick besök i samband med att Malmö FF premiärspelade i allsvenskan.

– Vi hade ett extra fokus då vi ville kolla hur det ser ut på sportbarer i samband med uppstarten av allsvenskan. Vi besökte sju sportbarer förra måndagen och det var avvikelser på två stycken, säger David Lindsjö, enhetschef på miljöförvaltningen.

Stack inte ut

Han menar att det inte är uppseendeväckande i sig.

– Vi känner inte att det stack ut jämfört med någon annan kontroll vi gjort ute på restauranger och kaféer. Nu har vi gett verksamheterna info om vad de kan förbättra och att tänka på. Vi kommer följa upp de och hoppas på att det inte är trängsel vid nästkommande besök, när vi följer upp avvikelserna.

Varför hade ni fokus på sportbarerna?

– Egentligen så försöker vi kolla av lite olika ställen som vi vill undersöka och utreda om där är trängsel eller inte. Nu, i och med de första matcherna i allsvenskan, ville vi kolla hur det ser ut och få en bild av hur det ser ut i de olika sportbarerna.

Färre än tidigare

De 15 inspektioner som gjordes i förra veckan var klart färre än föregående veckor. Under vecka 23 gjordes 41 inspektioner medan det vecka 24 gjordes 28 stycken.

– Det var en lite kortare vecka och det är lite varierande kring vilka olika prioriteringar vi ser. Vi har inga mål för antal inspektioner i veckan. Den ena veckan är det lite mindre och sen lite mer den andra veckan.

– Det är inget sånt om att vi ska göra mindre inspektioner, utan vi försöker hålla oss på ungefär samma nivå som tidigare, sen kan det variera från vecka till vecka.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE