S-vänner blåsta på Anderssons tal

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Viking Lines Cinderella kunde inte lägga till i Visby på grund av den hårda vinden.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Viking Lines Cinderella kunde inte lägga till i Visby på grund av den hårda vinden.

NYHETER

Hårda vindar gjorde det omöjligt för kryssningsfartyget att gå in i hamnen i Visby på Gotland. Ombord fanns flera socialdemokrater som hade sett fram emot att se Magdalena Anderssons tal live.

– Det fanns ett antal som var på väg hit och skulle se talet, det var partivänner och medlemmar som var med, säger Jimmy Larsson Hagberg, pressekreterare på Socialdemokraternas partikansli till Aftonbladet.

Det var Viking Lines båt Cinderella som hade en specialkryssning till Gotland för att just erbjuda resenärer att se partitopparnas tal i Almedalen.

Men många blev blåsta på konfekten, ombord fanns nästan 1 600 personer. Hur många som var socialdemokrater kan dock inte pressekreteraren ange.

Fartyget utgick från Stockholm på fredagsmorgonen och skulle vara i land i Visby klockan 9.30 för att sedan återvända på kvällen. Vid klockan 14 hade flera försök gjorts att lägga till men senare beslutades att fartyget skulle vända tillbaka till Stockholm.

– Vi har tagit beslut om att avbryta försöken att komma i land. Det ser inte ut att finnas några vettiga utsikter för vinden att mojna. Vi kommer vända och köra tillbaka mot Stockholm, sade Viking Lines informationschef Eleonora Hansi till TT.

Personal ombord rapporterade enligt Viking Line att stämningen bland passagerarna var lugn och förstående.

– Men det är klart att de tycker det är tråkigt eftersom att man hade sett fram emot att komma i land men det finns personal som informerar passagerarna ombord. Det finns även tabletter för de som är sjösjuka, sade Eleonora Hansi.

Publicerad: