Skallgång efter bortsprungna kinesiska nakenhunden Vanja

Publicerad 2023-12-29

Vanja, 5, har varit spårlöst försvunnen i en veckas tid.

Trots att klockan tickar är hoppet inte ute menar ägaren Anne Hööglund som nu växlat upp sökandet och ordnat skallgång i Sundbyberg.

– Vanja är en helt fantastisk kinesisk nakenhund med skinn på nosen. Jag måste hitta henne.

När Anne Hööglunds flickvän öppnade altandörren i Sundbyberg sprang Vanja bort – bara dagar innan julafton.

Familjen valde då att ställa in årets julfirande och letar nu desperat efter nakentiken som är på rymmen.

– Tidigt under morgonen den 21 december skulle min flickvän gå ut med Vanja. Men hon öppnade altandörren innan Vanja var kopplad och då smet hon ut. Vi har letat dygnet runt sedan dess, säger Anne Hööglund, 53.

”Bett om ursäkt 1000 gånger”

Vanjas försvinnande har anmälts till polisen och hundstall i Sundbybergsområdet – men utan framgång.

Efterlysningslappar har satts upp och en Facebookgrupp har startats, som redan fått 388 medlemmar. Där delas tips och spaningar dagligen.

– Vanja är fem år, pigg och livlig. Hon är en fantastisk hund med skinn på nosen. Jag är helt förtvivlad. Det är som att ha förlorat en familjemedlem, säger Anne Hööglund och fortsätter:

– Jag har varit riktigt arg, men det leder ju ingen vart. Min flickvän har bett om ursäkt 1000 gånger och någonstans förstår jag att det är en olyckshändelse, säger Anne Hööglund.

Anne Hööglund med sin älskade Vanja.

Under torsdagen anordnades en skallgång i området. Ett 20-tal frivilliga hjälpte till, men Vanja hittades inte.

– Jag har fått hur mycket tips som helst. Väldigt många är engagerade. Jag är jättetacksam samtidigt känner jag mig helt nedslagen för att situationen ser ut som den gör.

Uppmaningen: Vänd dig bort

Enligt tipsen har Vanja setts till i Ursvik, vid Nötbacken i Igelbäckens naturreservat och intill brukhundsklubben i Kistaområdet.

– Om man ser henne ska man ringa direkt. Flera av tipsarna har väntat i flera timmar med att ringa mig och då har Vanja inte varit kvar på platsen när jag kommit dit.

I efterlysningen uppmanas man att vända sig bort från Vanja om man hittar henne – och titta i smyg efter vart hon tar vägen.

– Gå inte fram, ropa inte och försök inte att fånga henne, men framför allt släpp henne inte ur sikte, säger Anne Hööglund.

I en veckas tid har Vanja nu varit försvunnen.

– Vi är bara på jul- och nyårsbesök i Sundbyberg. Egentligen bor vi i Södertälje, så det är med fasa som jag tänker att vi kanske måste åka tillbaka hem utan Vanja efter nyår.

Vanja.

Följ ämnen i artikeln