Kvinna dog i corona efter hostattack

TT-Reuters

Uppdaterad 2020-05-18 | Publicerad 2020-05-17

Skyltar i vänthallen på Victoria station i London manar besökare att hålla avstånd. En anställd på stationen dog sedan en man som sade sig vara coronasmittad hostade och spottade mot henne. Bild från tidigare i veckan.

Brittisk polis har förhört en man med anledning av incident i mars där en 47-årig kvinna dog i covid-19 sedan en man medvetet hostat och spottat på henne. Kvinnans öde har uppmärksammats stort i Storbritannien.

Kvinnan arbetade på ett biljettkontor på Victoria station, en av Londons mest trafikerade järnvägsstationer. Hon befann sig i vänthallen när en man hostade och spottade mot henne och en kollega, samtidigt som han hävdade att han var coronasmittad.

Bägge kvinnorna insjuknade efter några dagar och den 47-åriga kvinnan dog 14 dagar senare på sjukhus.

Premiärminister Boris Johnson sade i parlamentet i onsdags att hennes död var tragisk, i synnerhet som hon attackerades under sitt arbete.

På söndagen meddelade polisen att en 57-årig man har identifierats och förhörts med anledning av händelsen. Arbetet med att samla bevis och utreda omständigheterna fortsätter, heter det i uttalandet.