Flera överklagar domen efter Uddevallamord

TT

Publicerad 2019-01-10

Fler av de dömda i målet om det uppmärksammade mordet på en 36-årig man i december 2017 utanför Uddevalla överklagar domarna från tingsrätten. Arkivbild.

Fler av de dömda i målet om det uppmärksammade mordet på en 36-årig man utanför Uddevalla i december 2017 överklagar domarna från tingsrätten.

Två män dömdes för mordet, en 22-åring till tio års fängelse och en 20-åring till tolv år. Båda överklagar och vill bli helt frikända. Detta trots att 22-åringen i rätten har erkänt att han dödade 36-åringen. Men han hävdar att han blev tvingad att utföra dådet, under hot om att han annars själv skulle bli dödad.

I rätten fälldes ytterligare tre personer för andra brott i samband med mordet. Två av dem överklagar också sina domar, medan den tredje förklarar sig nöjd med tingsrättens utslag.

Åklagaren i sin tur överklagar domarna mot två av de tre som dömdes för andra brott. För även om de fälldes av tingsrätten så friades de från skyddade av brottsling. Åklagaren vill att hovrätten ska pröva om de inte borde fällas också för det.