Polisman bröt nacken på 84-årig pensionär

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-06

Hamnade i bråk på
parkeringsplatsen

Bråket på parkeringsplatsen i amerikanska Orlando slutade i tragedi.

En polisman kände sig så hotad av en 84-årig man att han kastade denne i gatan och bröt hans nacke.

Nu stämmer 84-åringens familj polismannen för överfallet.

Åsikterna går isär om vad som egentligen hände när den 26-årige polismannen Travis Lamont bröt nacken på 84-årige Daniel Daley.

Bråket inleddes när Daley upptäcker att hans bil håller på att bogseras bort från en parkeringsplats i Orlando.

Krossade nackkota

Eftersom Daley vägrade att betala de 50 dollar som krävdes för att få tillbaka sin bil hamnade han i en ordväxling med Lamont som uppger att han kände sig hotad av 84-åringen.

Lamont säger att pensionären var berusad, knuffade honom på axeln och hotade att slå honom. Lamont lade då ner honom på marken och försåg honom med handfängsel.

Polismannen får stöd av vissa vittnesuppgifter medan andra vittnen beskriver hur Lamont våldsamt kastade pensionären i gatan så att han landade på huvudet.

Daley fördes till sjukhus och opererades där för en krossad kota i nacken.

Svaga slag

Lastbilschauffören som skulle bogsera bort bilen och som Daley först hamnade i bråk med säger att 84-årigen slog honom flera gånger men att han mannen var så svag att slagen inte kändes.

– Slagen jag fick var inte hårda och, visst, han borde inte ha slagit mig men han var ganska gammal och det gjorde inte ont, säger han till tv-kanalen Fox Orlando.

Åklagaren har valt att gå på Daleys linje och kommer inte att åtala 84-åringen för något brott. Däremot kommer Daleys familj nu att stämma polisen för våldet deras släkting utsattes för.

– Jag kan helt enkelt inte tro på vad jag såg, säger Sean Hill, en vän till Daley som var där och såg bråket.