Kvinnor slogs med kofot vid rån

Uppdaterad 2015-11-05 | Publicerad 2015-11-01

Rånarna var beväpnade med kofot och baseballträ när de rånade Max i Falkenberg.

Två kvinnor ur hamburgerrestaurangens personal misshandlades grovt – en bröt bägge armarna och en fick en tand utslagen.

– Hon upplevde det som att han aldrig skulle sluta slå och hon trodde hon skulle avlida, säger Thomas Fuxborg vid polisen.

Rånarna klev in på Max i Falkenberg vid 01.30-tiden under natten mot söndagen.

Restaurangen var då stängd och en av kvinnorna satt på ett kontor och räknade dagskassan när det knackade på dörren. Hon trodde att det var kollegan som knackade och öppnade dörren.

Attackerade med kofot

Då gick de två mörkklädda yngre männen till attack.

Iklädda rånarluvor och beväpnade med baseballträ, kniv och kofot misshandlade de kvinnan som fick frakturer på båda armarna.

– Det här är riktigt fult. Hon skriker och de andra två kvinnorna ur personalen springer till kontoret. Männen vill komma in i kassaskåpet och de får med sig flera tusen kronor, säger Thomas Fuxborg, presstalesman vid polisen i Västra Götaland, till. TT.

Kvinnan hotas först med en kniv mot halsen innan hon attackeras med en kofot, enligt polisens förhör.

– Hon hållar armarna mot huvudet och upplevde det som att han aldrig skulle sluta slå. Det brukades väldigt mycket övervåld vid rånet, säger Thomas Fuxberg till Aftonbladet.

Kvinnan ska opereras under dagen.

En av de två kvinnor som rusade dit blev också misshandlad och fick en tand utslagen. Den tredje kvinnan blev chockad och alla tre fick föras till sjukhus.

Nu söker polisen allmänhetens hjälp.

– Det kan vara uppgifter från både innan och efter händelsen om det är något man vet som kan tillföra utredningen något, säger polisens förundersökningsledare Marina Svensson till Aftonbladet.

Tagit del av övervakningsfilm

Polisen vet inte om rånarna använt något fordon för att ta sig till platsen, men de tros ha tagit sig in i kontoret på andra våningen genom att klättra upp via fasaden. Från restaurangen har de tagit en nödutgång.

– Vi har tittat på övervakningsfilmen från restaurangen och kringliggande ställen, säger Ingrid Ljunggren, förundersökningsledare på kriminaljouren i Halland.

Platsen är avspärrad och genomsöks av polisens tekniker.

En av de yngre männen ska vara 170 centimeter lång, uppger en av kvinnorna i förhör.

Följ ämnen i artikeln