Vägar svämmar över på Västkusten

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-26

Västra götaland har drabbats av stora regnmängder under söndagen.

– Det är fullt med vatten på många vägar och vi har satt ut varningsskyltar, säger Maria Ekenberg, på Vägverket i Göteborg.

Flera tusen av Fortums kunder har drabbats av strömavbrott.

Väg 765 i Varbergs kommun stängdes av strax efter tolv. Hisingsleden har också haft problem under förmiddagen med stora vattenmassorna. Enligt Göteborgsposten har en vägsida i radhusområdet Ådäljan i Sävedalen gett vika på grund av vattnet.

– Ibland kan översvämningarna beror på att löv har fastnat i brunnarna och då försöker vi rensa, säger Maria Ekenberg som inte fått några rapporter om avåkningar.

Bilar satt fast

Däremot har en och annan bil haft svårt att komma frammåt på grund av det höga vattenflödet. På söndagsmorgonen fastnade bland annat en bil på Angeredsleden och räddningstjänsten fick rycka ut rapporterar GP.

Torrare väder väntar

Regnet kommer att avta under eftermiddagen och kvällen i Västra götaland.

– Under veckan som kommer blir det torrare väder. Även vindarna lugnar ner sig i hela landet, säger Anna Österman, meterolog på SMHI.

4600 utan ström

Ovädret har också orsakat strömavbrott. Vid femtiden på morgonen saknade drygt 4 600 elabonnenter i Mellansverige elektricitet. På eftermiddagen var antalet drabbade nere i drygt 1 100, i Gävleborgs län.

Även grannländerna hade bekymmer. I Finland blev över 10 000 elabonnenter utan ström på grund av träd som föll över elledningarna. Särskilt i Österbotten var det blåsigt och elavbrott var vanliga.

Ovädret härjade över stora delar av Norge på lördagskvällen och natten till söndagen. Vägar fick stängas av och färjeturer ställas in.

Har du
bilder?

ANNONS