Svårt sjuka barn fick åka limousin till bion

Publicerad 2016-04-19

På måndagen stod limousiner i rad på Stortorget i Malmö redo att hämta upp tio svårt sjuka barn för en minnesvärd dag.

– Det var så fint att få se barnens glädje, säger mamman Emmily Sandberg till Aftonbladet.

Under måndagen stod tolv limousiner uppradade på Stortorget i Malmö. Men det var inte vilka som helst som fick ta sig en tur i dem. De var ämnade åt tio svårt sjuka barn med familjer och vänner som tack vare organisationerna Min Stora Dag och Sverige Limousiner fick en minnesvärd dag.

– Det är en dag att komma bort från sjukdom och tuff vardag. Det känns verkligen fantastiskt kul att kunna ge dem det här, säger Jim Hofverberg, kommunikationsansvarig på Min Stora Dag, till Aftonbladet.

”Blev så överraskade”

Första stoppet på resan blev en gottebuffé på ett hotell och sedan bar det av till en filmvisning av Kung Fu Panda 3. Tre som var med den här dagen var Emmily Sandberg med döttrarna Moa, 6, och Molly, 8.

– Det var jättetrevligt. Barnen visste ingenting och blev så överraskade och glada när limousinen dök upp. De tyckte det var så kul att få frossa lite i godis och alla barn sprang runt – det var lite kaotiskt, säger Emmily Sandberg till Aftonbladet.

När kosan sedan styrdes mot filmvisningen blev det ännu en överraskning för Moa, som aldrig varit på bio förut.
– Det blev lite spännande och hon tyckte att det var väldigt kul. Men hon sa efteråt att hon föredrar Astrid Lindgrens filmer. 

”Alla familjer behöver en paus i vardagen”

Emmily själv är rörd över hela arrangemanget och att man gjort det för just sjuka barn med familjer.

– Det är helt fantastiskt! Alla familjer behöver en paus i vardagen. Det var så fint att få se barnens glädje och extra fint att även syskonen fick följa med. Det är lätt att de blir lite åsidosatta när deras syskon är sjukt, säger hon.

Följ ämnen i artikeln