Världskrigsbomb har exploderat

Publicerad 2014-01-03

En bomb från andra världskriget har exploderat i den tyska staden Euskirchen.

Minst en person har dött och åtta personer har skadats.

Explosionen var så kraftig att den kändes på flera kilometers avstånd, rapporterar der Spiegel.

Bomben exploderade vid 13.30-tiden i samband med ett grävarbete. Detonationsplatsen ligger i ett industriområde i utkanten av staden Euskirchen i den tyska delstaten Nordrhein-Westfalen, cirka 25 kilometer sydväst om Bonn.

Polisen talesperson Norbert Hardt uppger för tyska der Spiegel att en person har dött. Dödsoffret är enligt polisen grävmaskinisten -  som dog på platsen.

Två allvarligt skadade

Ytterligare åtta personer ska ha skadats - för två av dem är tillståndet allvarligt, rapporterar tidningen och hänvisar till nyhetsbyrån DPA.

Enligt vittnesuppgifter till der Spiegel ska tryckvågen efter explosionen ha varit så kraftig att den kändes på flera kilometers avstånd. En boende i närheten berättar för tidningen att alla hans fönster föll ur fönsterkarmarna av tryckvågen.

Vanligt att bomber hittas

På Twitter har ett flertal personer lagt upp bilder på krossade fönsterrutor i Euskirchen som har drygt 55 000 invånare i tätorten.

Odetonerade bomber från andra världskriget hittas relativt ofta i Tyskland. Det är däremot ovanligt att fynden resulterar i några skador eller dödsoffer, rapporterar nyhetsbyrån AP.