Sex dömdes för gängmordet

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-21

Bråk om tatuering utlöste mordet på Hisingen

Polisens tekniker undersöker platsen där en 35-årig man hittades död.

Fyra män döms till fängelse och en man till rättspsykiatrisk vård av tingsrätten för deras inblandning i mordet på en 35-åring på Ångpannegatan i Lundby förra vintern.

Offret hittades död på trottoaren på Ångpannegatan på Hisingen i Göteborg en tidig morgon i slutet av januari. 35-åringen låg i en pöl av blod.

Fängelse och rättspyskiatrisk vård

Nu döms fem män, en 26-åring från Mölndal, en 23-åring från Hammarkullen och en 27-åring från Kortedala för sin inblandning i mordet.

23-åringen döms till fängelse i tio år för mord.

26-åringen döms till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning för mord.

27-åringen får fängelse i tre år för bland annat grov misshandel och skyddande av brottsling.

En 32-årig man ifrån Skepplanda och en 33-årig man ifrån Kristianstad får sex månaders fängelse vardera för skyddande av brottsling

Åklagaren ansåg att alla tre skulle ses vara lika mycket inblandade i mordet. Men 27-åringen döms alltså för grov misshandel i stället.

Anfölls med kniv och kofot

Mordet sägs ha haft sin början i ett bråk om en tatuering. 35-åringen befann sig i Brödraskapet Wolfpacks lokal på Ångpannegatan när han förklarade för en av gängmedlemmarna – 27-åringen – att hans tatuering var ful. 35-åringen ska då ha slagits medvetslös. Sedan anföll 26-åringen och 23-åringen offret med kniv och kofot.