Hotar hänga ut porrsurfare om de inte betalar

Publicerad 2013-01-04

Dennies Pettersson, 39: ”Kommer på unika sätt att tjäna pengar”

Slår ifrån sig kritiken Dennies Pettersson, 39, har aldrig dömts för bedrägeri – men varit misstänkt i flera härvor de senaste åren, uppger polisen. Den senaste är fallet med personer som får krav på sig att betala för att inte hängas ut som porrsurfare. I en intervju med Aftonbladet förnekar han nu att han sysslar med något kriminellt. ”Jag har inte hotat någon. Det enda som står i de här sms:en är en konsekvens av vad som kan hända”, säger han.

Han misstänks ha bluffat vanligt folk på över en ­miljard kronor.

Men Dennies Pettersson, 39, har aldrig dömts för ­bedrägeri.

Nu ligger han bakom hoten­ att hänga ut påstådda porrsurfare om de inte betalar stora summor.

Själv säger han att han alltid tjänat sina pengar lagligt:

– Jag är en entreprenör som kommer på unika sätt att tjäna pengar på.

Dennies Pettersson bor i en villa omringad av höga betongmurar på Österlen. Han har aldrig dömts för bedrägeri och anser att det han gör är helt juridiskt korrekt. Han menar att alla som får skade­ståndskrav har laddat ner hans porrfilmer och därmed är betalningsskyldiga.

En dold faktura

På sajten finns varningstexter som säger att användaren måste vara medlem. Samtidigt går det att titta på filmerna utan att betala, polisen kallar det för en dold faktura. Efter ett tag kommer skadestånds­kravet via ombud som till exempel JD Finance.

Dennies Petterson förnekar att grovt organiserad brottslighet skulle vara ­inblandad i verksamheten.

– Jag är en entreprenör som kommer på unika sätt att tjäna pengar på, säger han.

Han förnekar också att människor ska ha lurats in på sajten och att han kan bevisa vilka som varit inne på hemsidan och när.

Tycker du inte att ni ­hotar ett stort antal människor i de här sms:en ni skickar ut?

– Jag har inte hotat ­någon. Det enda som står i de här sms:en är en konsekvens av vad som kan hända.

Dennies Pettersson ­anlitar ett privat ”serviceföretag” för att driva in ­sina skadeståndskrav. ­Precis som JD Finance är inkassoföretaget uppsatt på Svensk handels varningslista, företaget har polisanmält Svensk handel för agerandet.

Indrivningsföretaget har enligt polisen kopplingar till en person inom kriminella nätverket ­Original Gansters.

Kriminellt förflutet

En koppling som Dennies Pettersson förnekar:

– Han har ett väldigt kriminellt förflutet, men det har inte jag haft med att göra. Jag lärde känna ­honom för ett år sedan via en kompis.

– Varför jag använder mig av dem är för att när du jobbar med porr måste du vara lite modigare, lite tuffare. De får mordhot ­hela tiden av folk som inte vill betala kraven.