En stor kall

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-07-15

Inget öl är bryggt för att drickas för kallt, men när sommarhettan slår alla rekord är det tillåtet att lägga en pilsner i frysen.

Men se till att välja rätt, ett öl med rejäl beska – och undvik strandlank à la Heineken och Amstel.

Här är 12 säkra kort i islådan – drick med måtta och njut.

Aftonbladets Arne Höök sätter betyg.

Inget öl är bryggt för att drickas för kallt, men inget släcker heller törsten bättre än öl.

Det är bara en nackdel: humle och malt är en urindrivande kombination, så det går inte att enbart dricka pilsner för att hålla solen och värmen stången.

Det går åt för många, och att gå packad i solen är ingen stor upplevelse.

Välj efter smak

Desto större anledning att välja efter smak och inte alltid pris när du bäddar för brassestolen. Välj öl med rejäl beska, där smaken stannar länge i svalget.

Här är mina favoriter i sommar, alla är testade vid 3–5 grader, alltså en bra bit under rekommenderad serveringstemperatur.

Köp om möjligt små flaskor – ölen blir snabbt varm utomhus – eller häll upp ett glas i taget.

Skål i värmen!

Följ ämnen i artikeln