Kraschade in i hus efter biljakt

Publicerad 2015-07-05

Efter en biljakt kraschade en ung man sin bil i natt.

Rakt in i ett hus i Borlänge.

– Han försökte smita iväg i hög hastighet, på fel sida av vägen mot färdriktningen, säger Johan Wennström, vakthavande befäl.

Vid 03.20–tiden natten mot söndagen fick polisen i Dalarna in ett tips. En bilförare vinglade kraftigt på vägen. En patrull åkte ut för att kontrollera och blev då upptäckt av bilföraren, som försökte smita i hög hastighet.

Efter en biljakt genom området Kvarnsveden körde mannen sin Volvo V70 mot färdriktningen på fel sida av Riksväg 70.

Började brinna

– Vi backade undan polisbilen för att det bedömdes för farligt, och när vi kommer fram till nästa rondell har han kört in i det här huset, säger Johan Wennström, vakthavande befäl vid polisen i Dalarna.

Biljakten var över på en minut. Den unge mannen körde över en gräsmatta, genom en låg häck och plöjde rakt in i husets förstukvist.

Bilen fattade eld och fick släckas av räddningspersonal. Enligt uppgifter till Aftonbladet från platsen blev de som bor i huset chockade av händelsen.

– Det var nedkört runt ytterdörren. Men ingen är skadad iallafall, säger Johan Wennström.

Flydde från platsen

Föraren lade benen på ryggen men hittades snart i närområdet av poliser, som sökt honom med hjälp av hundpatrull. Mannen, som är i 25-årsåldern, omhändertogs och togs in för blodprovstagning.

Han tros ha varit kraftigt berusad och misstänks nu för rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik.

Följ ämnen i artikeln