Halloweenbarn rånade kiosk på godis

Uppdaterad 2014-11-03 | Publicerad 2014-11-01

Spökutklädda småbarn länsade norske Svein Bråthens kiosk – medan föräldrarna tittade på.

– Jag försökte få hjälp från de vuxna, men föräldrarna bara himlade med ögonen åt mig.

Halloween började snöpligt för kioskinnehavaren Svein Bråthen, 39, i norska Tvedestrand. In i butiken i torsdags kom uppemot 14 zombieutklädda småbarn in och började plocka på sig godis. Det var Halloweenparad i centrum och stadens handlare hade bjudit in sina kunder. Men när de halloweenklädda barnen i åldrarna fyra-tio år vällde in i Svein Bråthens butik kunde han inte tro sina ögon. Barnen började länsa hans butik på godis. Samtliga barn ska ha varit svartklädda, sminkade blodiga som zombies.

Ingen reaktion från föräldrarna

Bråthen förstod att barnen inte tänkte betala för sig när de hällde ned godiset i korgar som de redan hade godis i. När han försökte få någon reaktion från barnens föräldrar fick han endast ögonrullande och en kommentar om att ”det här bjuder du väl på”, säger Svein Bråthen.

Han berättar för norska tidningen VG att han var själv i butiken när zombiebarnen kom in i kiosken. På vägen ut lyckades han få fatt i ett av barnen.

– Pojken stod med båda nävarna bland läsken, han hade händerna på 10-12 burkar, det var galet, säger Svein Bråten till VG.

Inte pengarna, men principen

Bland annat stal barnen marsipanjulgrisar för hundratals kronor och förstås massa lösviktsgodis. Men det är inte pengarna han grämer sig för, utan girigheten:

– Girigheten och galenskapen, det var därför jag bara stod där, helt paff.

Kommer du att polisanmäla?

– Jag borde väl göra det, men för mig är det inte pengarna, utan saken. Att de bara tog, och att inte föräldrarna gjorde något.

Svein Bråthen säger att han inte kände igen barnen då de hade masker, liksom flera av föräldrarna.