Flera döda i masskjutning i Florida

Av: TT

Publicerad:
Flera personer har skjutits ihjäl och skadats vid en e-sportturnering som hölls i en restaurang på ett köpcentrum i Jacksonville.
Foto: HO/TT
Flera personer har skjutits ihjäl och skadats vid en e-sportturnering som hölls i en restaurang på ett köpcentrum i Jacksonville.

Flera människor har dött i en masskjutning i ett köpcentrum i staden Jacksonville i delstaten Florida. Enligt medieuppgifter har fyra personer skjutits ihjäl och flera skadats.

Vid en kort pressträff berättade polischefen Mike Williams att den misstänkte skytten är död.

Larmet om skottlossning vid en e-sportturnering som hölls i en restaurang på köpcentrumet kom på söndagseftermiddagen lokal tid.

Polisen gick direkt ut på Twitter om att området inte var säkert.

"Masskjutning vid Jacksonville Landing. Håll er undan från området. Området är inte säkert just nu. HÅLL ER UNDAN".

Inga ytterligare misstänkta

Polisen har sökt igenom hela köpcentrumet för hitta vittnen och skadade, sade polischefen Mike Williams vid en presskonferens när insatsen var klar. Dådet tros ha genomförts av en ensam man.

– Det är en vit man som inte är identifierad. Det finns inga ytterligare misstänkta, sade han.

Williams lämnade inga uppgifter om antalet döda och skadade.

Polisen efterlyser fler videoupptagningar och vittnesmål från händelsen. En ny pressträff ska hållas senare under dagen amerikansk tid.

Fyra människor har dödats, uppger poliskällor för NBC News lokala tv-station First Coast News. Det är oklart om den misstänkte skytten är inräknad. Dessutom har flera personer skadats.

Ett av de sjukhus dit skadade har förts har behandlat åtminstone tre patienter, säger en talesperson till CNN. Tillståndet för patienterna är stabilt.

I en video, som uppges vara en del av sändningen från e-sportturneringen, hörs hur ett stort antal skott avlossas och människor som skriker.

Blev träffad

En av spelarna i e-sportturneringen twittrar själv om hur han blev träffad under skjutningen.

"Jag har bokstavligen sådan tur. Kulan träffade min tumme", skriver han och fortsätter med att konstatera att det är den värsta dagen i hans liv.

"Jag kommer aldrig att ta något för givet igen. Livet kan ta slut på en sekund."

En kvinna, vars son deltog i turneringen, säger att sonen berättat att en man drog fram en pistol och började skjuta.

– Det är skrämmande att du kan ha roligt och någon börjar bara skjuta, säger hon till News4 Jax.

Både den federala polisen FBI och myndigheten ATF, som hanterar brott som involverar vapen och sprängmedel, är inkopplade på fallet, skriver Floridasenatorn Marco Rubio på Twitter.

Publicerad: