Han gör skräckbilder av barnens favoriter

Publicerad 2016-09-29

Dennis Carlssons teckningar har fått stor uppmärksamhet på Internet: "Många säger att jag förstört deras barndom".

Dennis Carlsson från Herrljunga ritar barndomsfavoriterna på ett helt eget sätt – och nu gör hans läskiga bilder succé.

– En vanlig kommentar är "du har förstört min barndom", säger han.

De senaste månaderna har Dennis Carlsson från Herrljunga i Västergötland gjort stor succé på Instagram. Anledningen? Han har börjat teckna Disneykaraktärer, pokémon och Nalle Puh-karaktärer – på ett helt eget sätt.

– Jag har sett folk på internet måla kända figurer i sin egen stil, så jag gav det ett försök. Är man då uppvuxen med gamla goda 80- och 90-talsskräckfilmer så blir det såhär, säger Dennis.

Pikachu var ett av Dennis första "offer". På Instagram kan han följas på dctattoo_swe

"Du har förstört min barndom"

Bland de första karaktärerna Dennis tecknade fanns Pikachu och Nalle Puh. Snabbt växte följarskaran – i dag är det över 30 000 personer världen över som följer Herrljungakillen.

– Reaktionerna har varit mestadels positiva. Men det är klart att alla inte uppskattar det man gör mot deras älsklingar, säger han och fortsätter:

– "Du har förstört min barndom" är en vanlig kommentar, men den avslutas ofta med "men jag gillar det". Så folk har väl humor. Att så många skulle se bilderna var inget man hade räknat med, det är jättekul.

Tiger från Nalle Puh-serien.

Inga figurer går säkra

Dennis Carlsson har svårt att välja en favorit bland sina bilder, utan säger att alla har varit roliga att göra på sitt eget sätt.

– Att måla söta figurer från barndomen till otäcka eller äckliga är kul i sig, men att sedan måla dem med smådetaljer så de känns mer äkta är riktigt kul, säger han.

Och det finns inga planer på att sluta med den uppskattade verksamheten. Följarskaran växer och Dennis trivs med uppmärksamheten.

– Så länge jag tycker det är kul att måla dem går inga figurer säkra, säger han.

Här kan du se fler exempel på Dennis teckningar:

ANNONS

Följ ämnen i artikeln