Han sjukskrev sig från jobbet

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-18

50-åringen har inte jobbat sen Carolin försvann

Här, i polishuset i Gällivare, sitter 50-åringen anhållen.

GÄLLIVARE/STOCKHOLM. Mitt i villaidyllen greps 50-åringen som är misstänkt för att ha mördat Carolin Stenvall, 29.

Den 50-årige gruvarbetarens vänner och familj chockades av gripandet.

– Vi tror inte det är sant, han är en underbar familjefar, säger en bekant.

Sedan Carolin Stenvall försvann för en månad sedan sjukskrev sig den mordmisstänkte mannen från jobbet i gruvan, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Detta, tillsammans med det faktum att han äger en bil av det eftersöka märket och att han har en stuga nära den plats där blodspår hittats, väckte polisens misstankar.

I torsdags greps han av civilklädda poliser i sitt hem.

Meningarna går isär om den mordmisstänkte 50-åringen. Aftonbladet har pratat med flera personer i hans närhet. En del beskriver honom som en vanlig och lugn pappa, andra ser honom som obalanserad.

Den mordmisstänktes far tog emot beskedet om misstankarna mot sonen med bestörtning.

”Det är fruktansvärt”

– Vi har varit så chockade. Min sambo hade precis kommit hem från lasarettet när han fick beskedet. Det är fruktansvärt, säger den misstänktes styvmor.

Hon ser det som helt otroligt att styvsonen skulle ha mördat Carolin Stenvall, 29.

– Nej. Aldrig. Han är en så fin kille, säger hon.

Men en person i mannens närhet ger en annan bild av 50-åringen.

– Jag skulle säga att han är väldigt obalanserad. Jag har varit på skjutbanan samtidigt som honom flera gånger och man frågar sig om han egentligen borde ha tillgång till vapen. Han har inte hotat någon som jag känner till, men han kan vara hetsig och är sällan lugn när han hanterar vapen, säger personen.

I helgen träffade den 50-årige mannen en bekant från Gällivare. Kompisen skämtade om att 50-åringens bil är av den typ polisen söker.

– Han sa ingenting, han gick bara därifrån. Jag undrade varför han gjorde så, och nu förstår jag vad det kan ha handlat om.

En arbetskamrat till mannen vittnar om hur nyheten om gripandet snabbt spridit sig på mannens arbetsplats och i Gällivare.

”Svårt att ta till sig”

– På en så här liten ort får alla reda på vad som hänt ganska snabbt. Men det är ändå svårt att ta till sig, säger arbetskamraten.

Polisen jobbar nu med att kartlägga den mordmisstänkte mannen och hans eventuella kopplingar till Carolin Stenvall. Bland annat undersöker polisen var hans mobiltelefon har använts.

Har hus i närheten

Mannen är också delägare i ett hus som ligger några hundra meter från Carolins föräldrahem utanför Piteå.

Enligt polisen tyder ingenting på att de känner varandra. Carolins familj säger att de inte alls känner igen namnet på den anhållne mannen.

Under gårdagen hölls flera förhör med mannen som, enligt åklagaren, fortsatte att neka till att han har något som helst att göra med Carolins försvinnande.

Följ ämnen i artikeln