Man gripen för mord i Tyskland

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-18

Polisen: Svensken blev slagen till döds

Låg död i sin bostad Mannen påträffades död i sitt hem och polisen misstänkte snabbt brott och en teknisk undersökning av brottsplatsen inleddes.

I onsdags påträffades en svensk man död i en stad i Tyskland.

Polisen misstänkte att brott låg bakom dödsfallet.

I går greps en misstänkt 26-årig gärningsman.

– En man greps i går eftermiddag, misstänkt för dådet. Vi kunde gripa mannen efter att ha talat med vittnen, säger Renate Rösch som är polisens presstalesman till aftonbladet.se.

Polisen uppger att den 26-årige tyske gärningsmannen var bekant med den avlidne mannen. Polisen betecknar brottet som rånmord.

26-åringen erkände först ingenting men senare gav han hela historien och enligt polisen sa han saker som endast den skydlige kunde veta.

Slagen med ett föremål

Den döde mannen som var i 60-årsåldern hade bott i Tyskland i över 20 år.

I onsdags påträffades han död och polisen som tog sig in i mannens bostad via en öppen balkongdörr, kunde snabbt konstatera att det inte kunde röra sig om en olyckshändelse.

Polisen genomförde tekniska undersökningar och ringde på hos mannens grannar. Grannkollen ledde till misstankar mot en 26-årig man som tidigare besökt svensken flera gånger. Svensken hade i februari i år anmält mannen för stöld.

Hittade 64-åringens tillhörigheter

26-åringen är en arbetslös tysk. Han är officiellt hemlös, men bor emellanåt hos sin mor i Hessen. Den misstänkte greps hos sin mor. Moderns hem genomsöktes och där hittades föremål tillhörande 64-åringen.

I går rådde osäkerhet kring hur den 64-årige mannen avled men i dag kunde polisen ge ett klarare besked om vad mannen blev utsatt för:

– Han tog emot slag mot huvud och kropp. Han blev slagen med ett okänt föremål, säger Renate Rösch.