Utvisningarna kostade Frölunda matchen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-29

Linköpings Patric Blomdahl och Frölundas Jonas Nordquist slängde handskarna i den tuffa och griniga tredjeperioden. Sedan fick Nordquist matchstraff för att ha åkt på linjedomaren.

Frölundas förlust mot Linköping liknade mest en slutspelsmatch – 61–51 i utvisningsminuter.

– En kombination av domarnivån och att spelarna var heta, säger Frölundatränaren Roger Melin.

Frölunda fick en chockartad början av matchen. Efter 1.30 blev Mattias Carlsson suveränt frispelad till 1–0. Knappt två minuter senare gjorde Johan Fransson, i Frölunda förra säsongen, 2–0 .

Roger Melin tog time out och vips – bara 15 sekunder senare kvitterade Johan Andersson med ett direktskott efter tekning, Anderssons första mål för säsongen.

– Vi släppte en hel del chanser bakåt i första perioden, men det blev bättre under matchen, säger Melin.

Karl Fabricius kunde sedan kvittera i power play.

Trots det gick Linköping i från till både 3–2 och 4–2, innan Tomi Kallio reducerade med en distinkt straff. Där var det slut på målproduktionen – men utvisningskavalkaden hade bara börjat.

Linköping drabbades värst, och hade som mest en hel femma i utvisningsbåset. Men det var två Frölundautvisningar som avgjorde matchen. Först Tomi Kallio när man tagit ut målvakten. Sedan fick Jonas Nordquist matchstraff för att ha åkt på linjedomaren.

– Det var onödigt, och Jonas har bett om ursäkt, säger Melin.

Vad gäller i de fyra avslutande matcherna?