Man stämmer McDonalds för sexbilder på nätet

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-23

Glömde mobilen på restaurangen

Det är inte bara den feta maten på McDonalds som får gästerna att ilskna.

En man i Arkansas i USA glömde sin mobiltelefon på en restaurang. Det fick följden att nakenbilder på hans fru publicerades på Internet.

Nu kräver paret skadestånd av snabbmatskedjan.

Musik, film och bilder. Många fyller sina mobiltelefoner med mycket annat än nummer. Nallen blir en personlig ägodel men hamnar den i orätta händer kan allt bli offentligt.

Nyfiken restaurangchef

Det har Phillip Sherman från Arkansas fått erfara. När han i juli i år besökte en av McDonalds restauranger fick det stora konsekvenser. Med sig hade han sin mobiltelefon som innehöll lättklädda bilder av sin fru Tina som hon hade skickat till honom. Efter måltiden glömde han telefonen och bilderna hamnade på Internet skriver nyhetsbyrån AP.

Restaurangchefen Aaron Brummley ringde till Shermans mamma, vars nummer han fann i telefonboken, och lovade att ta hand om telefonen till dess att sonen kunde plocka upp den. Men det verkar som om Brummely sedan inte kunde hålla sin nyfikenhet i styr.

Blev sextrakasserad

Innan Philip Sherman hann återvända till restaurangen hade hans fru fått sms från mobiltelefonen med kommentarer om nakenbilderna.

" Jag har sett bilderna Tina, jag gillade vad jag såg," ska det ha stått i ett av meddelandena.

Bilderna laddades även upp på en webbsida tillsammans med hennes namn, adress och telefonnummer. Tina Sherman ska sedan ha blivit sextrakasserad via sms.

Nu har paret Sherman stämt McDonalds och kräver 3 miljoner dollar i skadestånd skriver AP.