Så får du julfina fönster

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-12-12

Ge gamla prylar nytt liv med Bellas enkla tips

Har grannarna redan gjort julfint i fönstren? Lugn, med några små knep kan du få fint därhemma utan att köpa nya saker.

Snart är det dags att julpynta! Och hur många är vi inte som tar fram den gamla trotjänarlådan? Som med sina trötta tomtar, solkiga pappflugsvampar, urtvättade julgardiner, ljuslådor med forna julars torra mossa samt en härva med girlanger är lika upphetsande som förra året.

Det är dags att fräscha upp julpyntbeståndet. Vilket inte tvunget är detsamma som att köpa nytt. Det räcker med att tänka om. Och rota i skåp och källarförråd, ta en tur i skogen samt gå en vända på närmaste loppmarknad och gör-det-själv-butik. Det kan nämligen vara där det nya julpyntet finns!

Själv hittade jag en hoper udda flaskor högst upp i ett köksskåp. Fyndade därefter en samling träbyttor och svarvade ljusstakar på Röda Korsets secondhandbutik. En sväng i skogen renderade mig en kasse mossa, kottar och lingonris medan ett besök på Clas Ohlson resulterade i en rulle hönsnät samt några burkar sprejfärg.

Detta, tillsammans med några väl valda blommor, blev grunden till det nya julpyntet som känns både fiffigt och fräscht. Samt betydligt roligare än de vanliga gamla tomtarna.

Bella Linde

Följ ämnen i artikeln