Man anhållen för mord och mordförsök på mor och dotter

Publicerad 2023-02-13

Genrebild.

En mamma har dött och hennes dotter är svårt skadad efter en attack i en lägenhet i Örebro i lördags.

Enligt Aftonbladets uppgifter kunde dottern peka ut en gärningsman efter dådet.

Nu sitter en tidigare skolkamrat anhållen för mord och mordförsök.

Polisen ryckte ut till området Baronbackarna i Örebro vid 19.30-tiden på lördagskvällen, efter att grannar larmat om att något inte verkade stå rätt till.

När polisen kom fram till platsen hittades en kvinna i 50-årsåldern och hennes dotter, som är 25-årsåldern, allvarligt skadade i en lägenhet.

– Det har använts mycket grovt våld, säger polisens presstalesperson Lars Hedelin.

I samband med att båda fördes till sjukhus kunde den yngre kvinnan peka ut en misstänkt gärningsperson, enligt Aftonbladets uppgifter.

Senare under natten meddelade polisen att mamman dött av sina skador. Dottern vårdades då fortfarande för allvarliga skador på sjukhus.

Tidigare skolkamrat misstänkt för dådet

Polisen har inte velat uttala sig om vilket tillhygge som använts i attacken, men de uppgav tidigt att man ringat in en misstänkt gärningsman.

– Vi har en klar bild av vad som hänt och vem eller vilka gärningspersonerna är, säger Sophia Jiglind, presstalesperson hos polisen, på lördagen.

På måndagen meddelade Åklagarmyndigheten att en man i 25-årsåldern anhållits misstänkt för mordet på mamman och mordförsök mot dottern.

– Det finns varken en familjerelation eller relation över huvud taget mellan den misstänkta gärningspersonen och de utsatta kvinnorna. Den yngre kvinnan och gärningspersonen verkar ha varit skolkamrater en gång i tiden, säger senior åklagare Anders Persson, i ett pressmeddelande.

Mannen greps på söndagseftermiddagen.

– Den misstänkta mannen har medgett att han är inblandad i den här händelsen, men vad som ligger bakom angreppet är inget vi kan lämna uppgifter om i det här skedet, säger senior åklagare Anders Persson.

Följ ämnen i artikeln