Misstänkt mord i Helenelund - en gripen

Uppdaterad 2017-07-12 | Publicerad 2017-06-27

Polisen har spärrat av ett stort område i Helenelund, norr om Stockholm.

Kriminalteknikerna undersöker en avställd bil på adressen, enligt uppgifter till Aftonbladet.

En person har gripits.

– Vi har inlett en förundersökning på mord, säger Anna Frid, stationsbefäl vid polisen.

Det var vid lunchtid på tisdagen som polisen fick in ett samtal från en privatperson om en mystisk bil på en adress i Helenelund, norr om Stockholm.

– Det handlar om att det var polisens trafikenhet som ville kontrollera ett fordon där tidigare under dagen, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisen.

Under eftermiddagen bekräftade de att en förundersökning om mord har inletts.

En person gripen

Polisen har spärrat av ett stort område runt bilen. Enligt uppgifter till Aftonbladet är bilen avställd sedan förra året.

– Vi har haft ett antal patruller där och teknikerna jobbar för att ta reda på vad det handlar om, det är oklara omständigheter, säger Anna Westberg.
Enligt polisen har man gripit en person misstänkt för mord.

Yxa beslagtagen

Polisen har gjort flera fynd i fordonet. Enligt uppgfiter till Aftonbladet har man bland annat beslagtagit en yxa. Bilen bärgades bort under eftermiddagen för en teknisk undersökning, Boende som Aftonbladet talat med berättar att bilen stått på adressen i flera månader.

– Man har anmält bilen för att den stått där länge, det har luktat illa och väldigt konstigt från bilen, det satt också flugor på bilen, säger en av de boende och fortsätter:

– Bärgaren fick hålla för näsan när han jobbade vid bilen.

Följ ämnen i artikeln