Här söker de efter försvunna Kim Wall på svenskt vatten

Uppdaterad 2017-08-22 | Publicerad 2017-08-15

På eget initiativ har Sjöräddningssällskapet letat efter den försvunna Kim Wall på svenskt vatten.

Och man fokuserar sökandet längs den svenska kusten.

– Vi ska gå in och titta i vikarna. Vi har Vikhög, Lundåkrabukten och Lommabukten, säger Fredrik Winbladh, stationsansvarig hos Sjöräddningen i Barsebäck.

På eget initiativ har Sjöräddningen beslutat att hjälpa till i sökandet efter den försvunna Kim Wall. Under måndagen sökte man vid Saltholm och Pepparholm och Ven.

– Man går runt öarna så nära man kan där det är grunt, säger Fredrik Winbladh och tillägger:

– Man får vara observant och köra runt och titta och leta. Ibland är det svårt att veta om det är en sten eller stock man ser så då går man fram och tittar.

Söker i vikar

Man söker både längs vattenytan och om det är grunt och klar sikt längs botten.

Senare under måndagskvällen fokuserades istället sökarbetet efter den försvunna Kim Wall till den svenska kusten – och på grund av strömmar valde man att fokusera på att söka i vikar, där Lundåkrabukten var första prioritet för Sjöräddningssällskapet som utgår från Barsebäck.

Hjälper danskarna i sökandet

Under tisdagen kommer sjöräddningssällskapet i Sverige att söka tillsammans med sin danska motsvarighet, efter att de efterfrågat svenskarnas hjälp.

Men Sjöräddningssällskapet kommer också att söka längs den svenska kusten, framför allt i vikar, då strömmar kan föra in till exempel en kropp dit, enligt sjöräddningssällskapet. Men strömmarna kan också göra att man tvingas söka igenom samma område en ytterligare gång.

– Det kan vara ett område som man sökt av och så kommer det nya strömmar och nytt vatten och så kan det hålla på.

Polisen har tidigare sagt att även om man hoppas att finna Kim Wall vid liv så söker man primärt efter en kropp i vattnet. Det gäller även för Sjöräddningen.

– Det är nog låg sannolikhet vid det här laget, men vi utesluter ingenting.