Ett till offer kopplas till polischefen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-02-12

Sexhärvan fortsätter att växa.

Göran Lindberg misstänks för sexbrott mot ännu ett offer.

Minst fem olika kvinnor och barn finns nu i utredningen.

Göran Lindberg.

Nya offer fortsätter att dyka upp i takt med polisens utredning.

Bland annat kartlägger polisens IT-experter ett omfattande material med data- och telefontrafik, enligt Aftonbladets uppgifter.

Total sekretess

I går avslöjades ytterligare ett misstänkt offer för den förre polischefen. Advokaten Max Fredriksson blev utsedd till målsägandebiträde åt det nya offret.

– Jag kan bekräfta att jag utsetts till målsägandebiträde och att det rör sig om en ny anmälan i utredningen. Mer vill jag inte säga.

Sekretessen är i det närmaste total och det är bara känt att det nya fallet gäller sexualbrott. Åklagaren Håkan Roswall har inte gått att nå för en kommentar men säger till Sydsvenskan att det rör sig om ett ”Stockholmsärende”.

Omhäktades i går

Totalt har det nu offentliggjorts fem olika barn och kvinnor som misstänkta offer i utredningen. Misstankarna gäller bland annat våldtäkt och förberedelse till grov våldtäkt mot barn. Flera av sexbrotten ska ha skett i Stockholmsområdet i början av 2009. Ett fall som utreds, sexbrott mot en 14-årig flicka, har skett i Falun där Lindberg greps.

I går valde också Göran Lindberg och hans advokat att gå med på omhäktning utan att genomföra en omhäktningsförhandling.

Åtalet väntas först senare i vår – det kommer enligt åklagaren Håkan Roswalll att dröja flera månader.