Streamingsajt hackad

Uppdaterad 2018-02-19 | Publicerad 2015-11-06

Den populära illegala streamingsajten Dreamfilm sänktes av en hackerattack.

Sajtens administratörer har hängt ut en person som beskylls för att ligga bakom attacken.

”Det är inte mer än rätt att man får stå för sina misstag”, skriver de till Aftonbladet.

Under natten till fredagen utsattes den stora streamingsajten Dreamfilm för en hackerattack. Det ledde till att sajten låg nere ända till sent på fredagskvällen.

En person har tagit på sig ansvaret för angreppet på Twitter. Denna användare säger sig också ha kommit över nästan 400 000 användaruppgifter.

Administratörerna för Dreamfilm hävdar att de själva valde att plocka ner sajten för att förbättra säkerheten.

”Vi har läget under kontroll och det finns ingen anledning att vara orolig”, skriver de i en kommentar till Aftonbladet.

”Det som de kommit över är endast gamla cookies där lösenord kan hittas. Vi har stängt ner sidan tillfälligt och återställt alla lösen så de är skyddade igen. Vi jobbar på att täppa igen alla eventuella hål så att vi slipper sådant larv i framtiden.”

Senare uppger representanter för sajten att inga användaruppgifter har läckt.

Hängs ut med namn

På Facebook hänger Dreamfilm-teamet också ut en tonåring som beskylls för att ligga bakom attacken.
I ett dokument som administratörerna publicerat listas personens namn, födelsedata och adress. Även information om den misstänktes föräldrar och sociala medie-konton har lagts upp, tillsammans med och en bild på huset där personen bor.

Det kritiseras av flera personer på Facebook.

”Onödigt att gå ut med en minderårig persons uppgifter här”, skriver en person.

Även flera som har hört av sig till Aftonbladet sågar uthängningen.

– Man ska ju såklart inte hålla på att hacka sidor, men de borde inte hänga ut folk heller. Det kan drabba personen och de anhöriga hårt, säger en person.

”Borde inte hänga ut folk”

Administratörerna försvarar sig dock.

”Vi hänger inte ut folk om vi inte är 100 procent säkra. Vi har nära samarbete med folk som är riktigt duktiga på datorer och spårning, efter ett par timmar stod det klart vart ifrån attacken skett då personen inte lyckats dölja sig så bra som man borde om man ska leka hacker”, skriver de till Aftonbladet, och fortsätter:

”Vill man leka någon lek man inte klarar och vill oss något ont så är det inte mer än rätt att man får stå för sina misstag.”

Följ ämnen i artikeln