Så styr Carl Philip och Sofia bröllopet

Publicerad 2015-05-21

Carl Philip och Sofia Hellqvist kämpar för det perfekta bröllopet.

Prinsen har personligen handplockat kockarna och brudparet svettas nu med bordsplaceringen.

– De är angelägna om att bröllopet blir precis som de vill ha det, säger hovets bröllopssamordnare Håkan Pettersson.

Här är prinsparets alla drömboenden

Inget lämnas åt slumpen.

Inför eftermiddagsvigseln i Slottskyrkan den 13 juni har prins Carl Philip, 36, och blivande prinsessan Sofia Hellqvist, 30, tagit kommando över stora delar av bröllopsplaneringen.

Enligt generalmajor Håkan Pettersson, hovets bröllopssamordnare, är prinsparet involverade i alla beslut som fattas.

– Det är deras bröllop och de är angelägna om att bröllopet blir precis som de vill ha det. Därav deras engagemang, säger han.

Full kontroll

Inga detaljer är för små för Carl Philip och Sofia som inte ens nöjer sig med att få bilder på inredning skickade till sig. De vill kunna se och känna på material – som mattor och dukar – innan de bestämmer sig.

En person med insyn i arbetet uppger att paret just nu kämpar med en delikat uppgift: hur de på bästa sätt ska placera gästerna vid middagen i Vita havet på Kungliga slottet i Stockholm.

Prinsen valde kockar

Middagsgästerna får avnjuta en meny komponerad av stjärnkockarna Mathias Dahlgren, Markus Aujalay, Henrik Norström och Mattias Ljungberg under ledning av Fredrik Eriksson.

Prinsen, som själv har ett stort matintresse, har handplockat kocklaget.

– Ja, det stämmer och det är fantastiskt roligt samtidigt som det är en stor utmaning och press. Absolut ingenting får gå fel. Brudparet är också med i planeringen av menyn, säger Fredrik Eriksson.

Fick världsstjärnan att tacka ja

Även artisterna är noga utvalda av prinsparet.

Som Aftonbladet kunde avslöja redan den 8 maj är världskända dj:n Tim ”Avicii” Bergling en av dem som ska uppträda någon gång under festdagen.

Prins Carl Philip var den som orkestrerade stjärnvärvningen. Prinsen har varit i direktkontakt med Avicii för att styra upp detaljerna kring spelningen, enligt uppgiftslämnare.

Här är prinsparets alla drömboenden