Mordmisstänkt kvinna död

Publicerad 2011-06-10

Kvinna hittad utanför Borås tros vara misstänkt mördare

makabert fynd ”Vi var ute och skulle titta efter svamp. Då upptäckte jag graven”, sa mannen som fann den mördade 60-åringen.

Den 62-åriga kvinnan var misstänkt för att ha mördat sin exsambo och grävt ner honom i skogen förra året.

Nu har hon hittats död i sin lägenhet, tror polisen.

– Det är med största sannolikhet kvinnan som hittats, säger kommissarie Lars Johansson till Borås Tidning.

Kvinnan hittades inne i den lägenhet på en ort öster om Borås där den mordmisstänkta 62-åringen bor. Polisen har inte kunnat identifiera kvinnan, men tror att det är 62-åringen.

– Kroppen var i ganska dåligt skick, hon hade legat där en tid. Teknikerna kan inte säga hur länge, säger Lars Johansson till Aftonbladet.

Låg nedgrävd

I slutet av juli förra året hittade två privatpersoner en kropp i svampskogen utanför Falköping. Plötsligt markerade parets hund och då såg de en hand sticka upp. Handen tillhörde en kropp, till hälften nedgrävd och täckt av granris.

– Jag hade väldigt svårt att ta in att det var en människa som låg där, sade mannen som tillsammans med sin hustru upptäckte kroppen till Aftonbladet då.

Häktades igen

Det visade sig vara en 60-årig man från Gislaved som varit försvunnen sedan han inte kommit till jobbet nästan två månader tidigare.

Ex-sambon blev genast intressant för polisen – hon bodde bara någon mil från fyndplatsen och mannen hade varit på besök hos henne innan han försvann.

62-åringen satt sedan häktad i tre månader, släpptes, men anhölls igen i maj efter att polisen fått fram nya bevis. Tingsrätten häktade kvinnan, men hovrätten släppte henne fri.

”Allt var klart”

Nu väntar polisen på att kvinnans identitet ska fastställas. Man misstänker inget brott, men kroppen ska obduceras. Om det är 62-åringen som är död skulle det i så fall kunna betyda slutet för mordutredningen.

– Allt var klart, det var i stort sett bara delgivningen kvar. Nu får åklagaren ta ställning till hur man går vidare, säger Lars Johansson till Aftonbladet.