Han överlevde skräckolyckan

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-07-18

Indiske Supratim Dutta spetsades vid bilkrasch

23-åriga indiern, Supratim Dutta var på väg till sin sista dag på jobbet när hans chaufför tappade kontrollen över bilen.

Sekunderna senare satt han fastnaglad med en järnpåle rakt genom bröstet.

Otroligt nog förlorade han aldrig medvetandet utan kunde ringa sina föräldrar.

Den magstarka bilden visar 23-åriga Supratim Dutta på operationsbordet spetsad av en 1,5 meter lång och tio gånger tio centimeter bred järnpåle. Efter en sex timmar lång operation lyckades läkarna avlägsna balken. Mirakulöst nog överlevde Dutta.

Var på väg till jobbet

Han var på väg till arbetet i Gargaon i Indien den 12 juli när föraren i bilen förlorade kontrollen och körde rakt in i barriären som skiljer tunnelbanan från vägen. En järnbalk gick rakt genom motorhuven, vidare in genom instrumentbrädan och till slut spetsades Supratim Dutta.

Det var hans sista dag på jobbet och han skulle bara svänga förbi kontoret och säga farväl till sina gamla kolleger. I en och en halv timme satt Supratim Dutta sedan fast i bilen. Utan att förlora medvatendet. Under tiden passade han på att ringa sin kusin, sina vänner och sina föräldrar.

"Han hade inte så lätt för att prata"

– Han hade inte så lätt för att prata. Men han berättade att föraren var sömnig, säger Duttas pappa till The Times of India.

Flera vittnen till olyckan lyckades sedan med stor möda skära av bjälken och körde därefter Supratim Dutta till akuten.

Hade åsamkat stor skada

23-åringens tillstånd chockade läkarna.

– Balken hade åsamkat stor skada. De flesta av hans organ påverkades. Vi var tvungna att operera honom för de skadorna också. Det var ett ovanligt medicinskt fall där ett enda felsteg från läkarna skulle leda till att patienten dör, säger en läkare till the times of India.

Nu återhämtar han sig på ett traumacenter under noggrann observation eftersom det finns stor risk för allvarliga infektioner.

Lyckligtvis träffade inte pålen Duttas ryggrad och hans rörelseförmåga har inte påverkats.